Počelo je uređenje Trga Bezdan u Pirovcu koji je zamišljen kao mjesto održavanja tradicionalnih manifestacija i sajmova, mjesto ugodnog boravka mještana i turista, ali i dječje igre. Radovi su ukupno vrijedni oko milijun kuna, izvodi iz tvrtka Sarađen, a trg bi trebao biti uređen prije početka turističke sezone, govori nam Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

- Nakon što je Općina izradila projektnu dokumentaciju i održala javnu prezentaciju projekta kojeg je izradila tvrtka 25,4 milimetra iz Šibenika, osigurana su sredstva od oko pola milijuna kuna za prvu fazu projekta te smo počeli s radovima na Trgu Bezdan – otkriva nam Ivan Gulam.
Trg će biti kompletno uređen, s posebnim naglaskom na bunar koji će biti centralno mjesto. Osim uređenja samog trga, na tom mjestu bit će zamijenjene i dotrajale cijevi, a sve skupa trebalo bi biti dovršeno do početka turističke sezone.

- Jako mi je drago što smo krenuli s uređenjem trga kojeg smo zamislili kao mjesto gdje će se održavati razne manifestacije, sajmovi, ali i gdje će se igrati djeca. Ovim pokazujemo da se ne radi samo na uređenju centra Pirovca, već i ajmo reći naše 'varoši'. Plan je svake godine urediti po jedan trg. Nakon Bezdana, dogodine je u planu uređenje povijesnog trga Rudina za koji već imamo predviđena sredstva za izradu projektne dokumentacije. Godinu nakon toga, uredit ćemo trg Domovinskog rata – otkriva Gulam.
Posebnost Trga Bezdan je upravo bunar koji će biti posebno uređen, a u dogledno vrijeme trebao bi postati polazišna točka zanimljive turističke ture.
- Bunari su specifičnost pirovačkog kraja. Plan je da danas-sutra u suradnji s Turističkom zajednicom napravimo tematsku turu koja će uključiti obilazak svih bunara, a upravo Bezdan bi bio početna točka te ture – objašnjava Ivan Gulam.
 

Autor: N.M. - FOTO: Općina Pirovac