Renovirani šalter prodaje karata na šibenskom Autobusnom kolodvoru otvoren je od danas, a prvu kartu, i to do Brodarice, kupio je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta. Neslužbena 'recepcija grada' konačno je nakon podosta godina obnovljena, a taj dio kolodvora obilježava Šibenik pa su na maski renoviranog pulta vidljivi i obrisi Šibenika, među kojima, naravno, dominiraju katedrala sv. Jakova i tvrđava sv. Mihovila.

- Vjerujemo da će obnovljeni šalter prodaje karata ostaviti ugodan trag dobrodošlice svim građanima i našim gostima. Dolazim iz turističkog segmenta i svjestan sam važnosti koliko je bitna infrastruktura i usluga tako da objekti izgledaju reprezentativno. Ovo će doprinijeti novoj slici Šibenika kojoj idemo gdje je jako bitno da svaki segment bude – kazao je direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Ako ne brža, onda će barem biti ugodnija prodaja karata, kazao je Bulat te dodao da ipak to gradsko poduzeće neće krenuti u kompletnu rekonstrukciju kolodvora jer bi to bio veliki izdatak.

- Baš je super kupovati kartu na novom šalteru – poručio je Mileta te dodao da će turisti koji budu stizali na kolodvor dobiti pozitivan dojam o Šibeniku.
- Ovo je prva štacija i ogledalo grada, odnosno onaj halo efekt koji dosta turista dobiva upravo na Autobusnom kolodvoru. Riječ je o transformaciji starog u nešto novo i moderno – rekao je Mileta i istaknuo kako mu je uvijek lijepo kad šibenski javni prostori dobiju novu dimenziju.

Novom šalteru poprilično se obradovala Esma Kronja koja na istom mjestu prodaje karte već 29 godina.
- Presavršeno je, a imamo duplo bolje uvjete za rad. Sad imam i mikrofon pa se ne moram više naginjati da bi čula koju kartu ljudi žele, iako su iskustva svih ovih godina bila poprilično pozitivna – napomenula je Esma, a kazala je da će kupovanje karte ljudima sad biti kudikamo lakše.
Za dizajn pulta zaslužan je šibenski arhitektonski biro 25,4 mm u kojem su se pobrinuli da novi šalter bude estetičan i funkcionalan. Rekonstrukcija pulta je, inače, koštala oko 330 tisuća kuna, a u Gradskom parkingu najavljuju da će kolodvor u budućnosti obnavljati u fazama.
 

Autor: G. Pauk - FOTO: Ivan Buvinić