Iako su privatni iznajmljivači godinama značajno ulagali u svoje objekte, prečesto nisu bili konkurentni zbog plaže koja nije nudila gotovo nikakav sadržaj.

Odluka o početku realizacije ovog projekta donesena je odmah na prvoj sjednici turističkog vijeća kojoj je predsjedao novi predsjednik turističkog vijeća i načelnik Općine Pirovac, g. Ivan Gulam.

U međuvremenu Općina Pirovac je izradila i posebnu geodetsku podlogu, a aktivno će i dalje biti uključena sa svim važnim dionicima (TZ Općine Pirovac, privatni iznajmljivači itd.) kako bi se projekt što prije završio, pripremio za apliciranje i realizirao.

Ulaganja u plažu „Starine“ su doista prioritetna jer s obzirom na dosadašnje stanje ni ne zaslužuje epitet plaže. Tematskim uređenjem tog prostora rasteretit će se i plaža „Lolić“ i njen nosivi kapacitet. Konačnim uređenjem želimo plažu „Lolić“ brendirati kao urbanu plažu koja će cjelokupnim dnevnim i večernjim programom biti okrenuta mlađoj populaciji. Uređena plaža „Starine“ bila bi tzv. „relax zone“ i programom i sadržajem usmjerena više na obitelji s djecom i starijoj populaciji.