Prošle dvije turističke sezone kod Starog grada Drežnika održala su se i dva događanja, viteške bitke koje su turisti zamijetili kao prilično zanimljiv sadržaj. Srednjovjekovne bitke na ovom lokalitetu predstavile su cilj – valorizaciju kulturne baštine i iskorištavanje povijesnih legendi i priča za turističke svrhe. Vitezovi Starog Grada Drežnika zbog povijesnih okolnosti morali su biti na braniku domovine te obraniti svoje posjede, obitelji i dom, pred osvajačima Osmanlijama koji su harali europskim tlom. Kod Starog Grada Drežnika tako su prezentirali život srednjeg vijeka, pripremu hrane i upravljanje oružjem. 
 

U vezi nastavka razvoja projekta Starog grada Drežnika prezentiran je prvi dio pripreme za prijavu projekta na natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH u Karlovcu. Riječ je o temeljnim uslugama i obnovi  sela u ruralnim područjima, što uključuje podmjeru koja znači ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvu, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Takav opis pokazao se idealan za dodatan razvoj velike kulturne baštine koja već stoljećima ponosno stoji nedaleko Rakovice – Stari Grad Drežnik. Tematski park Stari grad Drežnik predstavljen je javnosti u HGK Županijskoj komori Karlovac.
Pri prezentaciji je posebno istaknuta višestruka mogućnost isticanja kulturne baštine o kojoj Rakovica posebno brine, po čemu je Stari grad Drežnik već ozbiljan dokaz jer je u samo desetak godina obnovljen iz temelja uz pomoć Ministarstva kulture. Dodatna revitalizacija s uređenjem turističkog centra omogućila bi kvalitetniji i ugodniji boravak turistima, a to bi mnogo značilo za Plitvičke doline koja nudi sve više konkretnih sadržaja turistima.

Autor: lika club - FOTO: 25,4 mm